Spring til indhold

Velkommen til Aprilfestival - teater for små og store

Holbæk Kommune og Teatercentrum er i fuld gang med at planlægge en tryg og sikker Aprilfestival, version 2021.

Aprilfestival er flyttet til 16. - 22. juni

Aprilfestival - teater for små & store er flyttet fra april til den 16. til den 22. juni.

Det kan du læse mere om i denne pressemeddelelse.

 

Tilmeldingen er afsluttet

Nu er tilmeldingerne til Aprilfestival - teater for små & store afsluttet. Interessen har været stor både fra dagtilbud, skoler og lokalområder. Desuden har der været rekordstor interesse fra landets børneteatre i år.

Det kan du læse mere om i denne nyhed. 

Her kan du også læse om de tre mulige scenarier for Aprilfestivalen, alt afhængigt af, hvilke restriktioner, der gælder til april 2021.

Scenarie 1 - Festivalen gennemføres med følgende program:

 • De såkaldt lukkede forestillinger for elever og børn på skoler og institutioner
 • De offentlige forestillinger i hverdagene mandag-torsdag
 • De offentlige forestillinger fredag, lørdag og søndag

Scenarie 2 - Festivalen gennemføres med følgende program:

 • Forestillinger (som i scenarie 1)
 • Dele af fagligt program for deltagere, unge og internationale gæster
 • Deltagercafé
 • Evt. festivalshow torsdag aften spredt ud på flere spillesteder.

 Scenarie 3 - Festivalen gennemføres med fuldt program.

***

ARKIV

Kære lokalområder: Nu kan I melde jer til

Vil I være en del af Aprilfestival 2021 og have en teaterforestilling ud til jer i perioden mandag d. 19. til torsdag 22. april? Så er tilmeldingen åben! 

NY TILMELDINGSFRIST ER DEN 8. JANUAR 2021.

I finder tilmeldingsblanketten på dette link. 

Hvis I meldte jer til i 2020 og gerne vil genbruge oplysninger fra denne tilmelding, kan I kontakte Katrine Hüttemeier hos Teatercentrum på mail: kh@teatercentrum.dk. Så sender hun jeres tidligere tilmeldingsblanket til jer

Har jeres lokalområde ikke været tilmeldt før, så får I muligheden nu 2021.

Den udfyldte tilmeldingsblanket for 2021 bedes I sende retur til Katrine Hüttemeier kh@teatercentrum.dk senest den 8. januar 2021.

Hvis I har spørgsmål, er I velkomne til at kontakte vores koordinator for frivillige og lokalområder, Covid-19 spørgsmål, Olga Kobbernagel. Enten på telefon 72 36 27 91 eller på mail olkob@holb.dk

Tryg festival, nye formater og samme værdier

Da vi i det tidlige forår måtte udskyde Aprilfestival 2020, håbede vi at COVID-19 ville være historie, når vi kom til foråret 2021. Sådan ser det ikke ud nu. Derfor er vi er gået i gang med at planlægge en tryg festival.

Det vil sige en festival:

 • som er tryg at deltage i for medvirkende, frivillige arrangører og tilskuere
 • som kan gennemføres og tilpasses de restriktioner, som gælder i april 2021
 • med de samme værdier og høje faglighed som tidligere.
 • vi nedsætter afviklingsteams, som skal aflaste frivilligopgaven.

Aprilfestival udskydes til 2021

PRESSEMEDDELELSE | Aprilfestivalen, som var planlagt til den 19.-26. april 2020 er flyttet til den 18. - 25. april 2021. En glædelig nyhed!

Langt over 100 teatre skulle have besøgt Holbæk Kommune i dagene 19.-26. april og spillet teater for børn og unge og deres familier. Der var over udbudt 25.000 gratis billetter til alle teaterinteresserede. Alt dette kan alle i Holbæk Kommune nu glæde sig til, når festivalen slår dørene op i dagene 18.-25. april 2021. Arrangørerne er glade for denne løsning.

Skuffelse er blevet til glæde

"Vi glæder os selvfølgelig til at lave festival i Holbæk i 2021, selvom vi jo samtidig er triste over, at COVID-pandemien satte en kæp i hjulet på 2020-udgaven af festivalen", fortæller direktør for Teatercentrum og festivalleder Henrik Køhler, der fortsætter: "Det er første gang i festivalens 50-årige historie, at vi har aflyst. Men eftersom økonomien nu er på plads og gør det muligt at flytte festivalen et år, har de mange måneders forberedelser derfor ikke været forgæves. Det glæder vi os over i disse dage."

Aprilfestival – teater for børn & unge er verdens største festival af sin art, og en aflysning af årets festival er noget, der kan mærkes i teatermiljøet - både her i landet, men også i udlandet, hvor festivalen er kendt for at være et unikt møde- og inspirationssted for både teaterfolk og festivalarrangører. Men med en ny frisk festival i kalenderen i 2021 er der rigtig gode chancer for at ’gnisten’ og ’drømmen’ – som er en del af festivalens slogan – lever videre indtil april næste år.

Nu ser vi frem til 2021

I Holbæk Kommune glæder man sig over at kunne fortsætte arbejdet mod Aprilfestival frem mod 2021. Borgmester Christina Krzyrosiak Hansen siger:

"Lige så skuffede vi her i Holbæk Kommune var over aflysningen, lige så glade er vi over at kunne byde Aprilfestival 2021 velkommen. Det bliver en stor fælles kulturbegivenhed for og med alle vores børn og unge, vores lokalområder, erhvervsliv og alle de ansatte og frivillige. Jeg ved, at alle har knoklet for at stable en unik festival på benene. Så nu ser vi frem til april næste år og selv glæder jeg mig til at opleve fællesskabet og en masse fantastisk børneteater. Vi skylder Esbjerg Kommune en stor tak for at have rykket deres værtskab til 2022, og vi ser frem til samarbejdet mellem de to kommuner".

Også formand for Kultur og Fritid i Holbæk Kommune, Ole Hansen, er glad og lettet:

"Det er rigtig, rigtig dejligt, at det har kunnet lade sig gøre. Hvis vi havde skulle vente til 2022, ville meget af det arbejde og de forberedelser, som vi allerede har lavet, have været spildt. Nu kan vi nøjes med at pakke tingene lidt væk og så fortsætte, hvor vi slap, til næste år. Så også herfra skal der lyde en tak til Esbjerg Kommune, for at have rykket deres værtskab til 2022".

Netop brobygningen mod Esbjerg Kommune kommer til at få mere fokus i det kommende arbejde med Aprilfestivalen. ’Udover at vi nu kickstarter alt det gode arbejde, vi allerede har lagt i Aprilfestivalen, kommer vi også til at arbejde med nogle nye perspektiver sammen med Esbjerg Kommune’, fortæller projektleder Sisse Østergaard. "Lige nu er vi i dialog omkring relevante og fælles interesser på tværs af kommunegrænserne. Det kunne fx være oplagt at se på udveksling og fælles projekter med vores unge talenter, nu hvor begge kommuner er talentkommuner", udtaler hun.

 

Aprilfestivalen kommer til Holbæk Kommune

 

I tiden frem mod festivalugen i april 2020 har vi en helt særlig mulighed for at sætte kunst, teater og børne/ungdomskultur på dagsorden og definere fælles ideer til, hvordan vi sammen kan få festivalen til at leve ude i alle lokalområder.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Projektleder for Aprilfestival 2020 i Holbæk Kommune
Sisse Østergård Ravnholt
Mail: sispe@ holb.dk
Telefon: 72 36 33 28

Frivilligkoordinator og kontakt for lokalområder, foreninger og frivillige 
Olga Kobbernagel
Mail: olkob@ holb.dk
Telefon: 72 36 24 93

 

 

 

Pressekontakt for lokale og regionale medier 
Regine Wowk Andersen
Mail: regan@ holb.dk
Telefon: 72 36 82 93

 

 

 

Desuden er man altid velkommen til at kontakte Teatercentrum, som arrangerer Aprilfestival 2020 sammen med os som værtskommune.

 

 

 

 

 

 

 

Vel besøgt stormøde på Elværket den 4. september

 

 

 

Stormøde den 4. september 2019 om Aprilfestival 2020 på Elværket
Den 4. september havde Holbæk Kommune, Fællesskaberne, Holbæk Teater og Teatret Fair Play, inviteret alle lokalområder til et stormøde på Elværket. Der kom masser af fine ideer på bordet. Deltagerne går nu tilbage til lokalområderne og vender de ideer, som kom på bordet.

 

 

 

 Feedback

Sidst opdateret

04.03.2021

Ansvarlig redaktør

Mette Wallin